Vinkkejä majoituksen etsintään ja valintaan

Millä perustein valita majoitus?

Majoitusvaihtoehtoja on olemassa niin paljon, että se on yksi niistä asioista tässä maailmassa mikä varmasti tuottaa jossain vaiheessa pään vaivaa. On monia perusteita millä valita, ja jos miettii ensin sen mikä itselleen on tärkeää, helpottuu valinta huomattavasti. Tässä kerrotaan lisää millä perustein majoituksen voi valita.

 

Sijainti

Aika usein kun matkustetaan uusiin kohteisiin, valitaan hotelli keskeisen tai muuten helpon sijainnin takia. Kun on ensi kertaa jossain, ei halua käyttää turhaan aikaa kulkemiseen tai paikkojen etsimiseen. Silloin sijainti lähellä itse kiinnostuksen kohdetta, oli se sitten ranta tai keskusta, on tärkeää. Toisaalta myös siinä tapauksessakin kun on käynyt jossain kohteessa useamman kerran jo, voi sijainti olla siitä johtuenkin tärkeä, koska tietää sen hyväksi ja suosikkimajapaikka saattaa jo löytyäkin sieltä. 

 

Hinta

Usein myös hinta osoittautuu tärkeäksi valintatekijäksi, jos matkan budjetti on hyvin tiukka. Hintaa halutaan alhaiseksi senkin takia jos majoitus ei ole se tärkein asia matkalla, vaan muut asiat. Ja näin ollen niihin muihin juttuihin menee jo valmiiksi paljon rahaa. Hotelli on tässä tapauksessa paikka, jossa käydään vain nukkumassa.

Toisaalta ei matalan hinnan tarvitse välttämättä tarkoittaa, että muissa valintaperusteissa tarvitsee joustaa huonompaan suuntaan. Se voi tarkoittaa myös sitä, että hotelli valitaan sillä hetkellä olevien tarjouksien perusteella, ja tarjouksia löytyy yleensä kaikista hinta- ja laatuluokista. Toisinaan tilanne voi olla se, että tarjoushinnan takia voi valita normaalia hulppeamman hotellin.  

 

Mukavuus

Joillain mikään hinta ei ole liian korkea, jos sillä saa juuri ne mukavuudet joita haluaa. Monille lomareissu on se milloin otetaan kaikki ilo irti ja siihen kuuluu itsensä hemmottelu. Tällöin kannattaa hotellia valitessa perehtyä niihin hotelleihin, jotka tarjoavat vähän extraa. Sellaisia voivat olla erityisen mukavat sängyt, erittäin kattava aamiainen, kylpylä hierontapalveluineen tai uima-allas.

 

Lisäpalvelut

Tietysti mukavuutta matkaan tuovat myös lisäpalvelut, mutta ne voivat olla ihan pieniä perusjuttuja. Kaikissa majapaikoissa ei kaikkia lisäpalveluja ole, joten ne kannattaa selvittää jo valitessa. Tällaisia voivat olla kuntosali, lapsille järjestettyä päivätekemistä tai vaikkapa mahdollisuus nauttia aamupalaa omasta huoneesta.

 

Suosittelut

Hyvin usein valinnat tulee tehtyä ihan vain suosittelujen perusteella, varsinkin jos itsellään ei ole mitään erityisen tärkeää valintakriteeriä. Tämä asia on myös helpottunut viime vuosina paljon erilaisten nettisivustojen avulla sekä sosiaalisen median avulla. Majoitusta Tahkolla tarjoaa esimerkiksi: PNT active Oy.


jaa